Produkty

 

SERY TYPU HOLENDERSKIEGO
/ DUTCH TYPE CHEESE:

  • Gouda
  • Edamski / Edam

🇵🇱 Sery podpuszczkowe dojrzewające wyrabiane z mleka pasteryzowanego. Sery delikatne, łagodne, o barwie kremowej do jasnożółtej, lekko orzechowym smaku, aromatyczne, lekko pikantne kiedy dojrzeją.

Składniki: Mleko krowie pasteryzowane, sól, substancja stabilizująca: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury bakterii mlekowych, barwnik E160b(ii) annato, norbiksyna w serach barwionych na życzenie odbiorców.

🇬🇧 Ripening rennet cheese made from pasteurized milk.
Delicate, mild cheese, natural creamy to light yellow in colour, slightly nutty in taste, aromatic, slightly spicy when ripe.

Composition: Cows pasteurized milk, salt, stabilizer calcium chloride, microbial rennet, lactic culture starters, colour E160b(ii) annatto norbixin on customer request.


SER MOZZARELLA

🇵🇱 Ser podpuszczkowy wyrabiany z mleka pasteryzowanego, poddawany parzeniu i rozciąganiu, formowany w bloczki.

Ser delikatny, łagodny, lekko słony, lekko kwaśny, aromatyczny o barwie białej lub jasno kremowej. Podstawowym przeznaczeniem tego sera jest tarcie na wiórki do pizzy i zapiekanek. Jest też doskonały do przekąsek, sałatek i kanapek.

Składniki: Mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury bakterii mlekowych.

Dostępne opakowania to:
– bloczki ok. 2,45 kg,
– czteropaki 4 x 2,45 kg (ok. 9,8 kg).

Okres minimalnej trwałości: 12 tygodni od daty produkcji.

🇬🇧 Rennet cheese made from pasteurized milk, steamed and stretched, formed into blocks.

Delicate, mild, slightly salty, slightly acidic, aromatic white or light cream cheese.
The primary purpose of this cheese is to grate it for pizza and casserole chips. It is also perfect for snacks, salads and sandwiches.

Composition: Cows pasteurized milk, salt, microbial rennet, lactic culture starters.

The available packages are;
– blocks of approx. 2.45 kg,
– four-packs of 4 x 2.45 kg (approx. 9.8 kg).

Minimum shelf life: 12 weeks from the date of manufacture.


SERY TYPU ANGIELSKIEGO

  • Cheddar

🇵🇱 Ser podpuszczkowy długo dojrzewający, wyrabiany z mleka pasteryzowanego. Ser o kolorze naturalnym kremowym do jasno żółtego, w smaku wyrazisty, lekko kwaśny, pikantny do ostrego i lekko goryczkowego kiedy dojrzeje. Ser może być barwiony w kolorze pomarańczowym.
Doskonały jako surowiec do produkcji serów topionych, a także do porcjowania i wiórkowania.

Składniki: Mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury bakterii mlekowych, barwnik E160b(ii) annato, norbiksyna w serach barwionych na życzenie odbiorców.

🇬🇧 Long-maturing rennet cheese made from pasteurized milk.
The cheese is naturally creamy to pale yellow in colour, with a strong, slightly acid taste, spicy to piquant and slightly bitter when mature. Orange when colored. Perfect as a raw material for the production of processed cheese, as well as portioning and grating.

Composition: Cows pasteurized milk, salt, microbial rennet, lactic culture starters, colour E160b(ii) annatto norbixin on customer request.

Zapraszamy do nawiązania współpracy z naszą firmą

Z przyjemnością informujemy, że nasi wykwalifikowani specjaliści są do Państwa dyspozycji, gotowi służyć pomocą i udzielić profesjonalnych porad. Jesteśmy dostępni i gotowi do rozmowy w celu omówienia szczegółów współpracy oraz udzielenia odpowiedzi na wszystkie pytania. Serdecznie zapraszamy.

Zachęcamy aby skorzystać z naszej książki adresowej dostępnej w zakładce Kontakt, czyli bezpośrednio pod adresem https://smmaz.pl/kontakt.